Even geduld...

Opdrachten

Wanneer je, na een vrijblijvende kennismaking, besluit mij een opdracht te geven, zal ik een afspraak met je maken om te bespreken wat je wensen zijn betreft afmeting, compositie, kleur, achtergrond en eventuele attributen.
Daarna volgt een fotosessie of als dat niet mogelijk is, het uitzoeken van bestaand fotomateriaal. Met behulp van deze foto's maakt ik één of meerdere schetsvoorstellen in de vorm van een collage. Samen met mij bepaal je het definitieve uitgangspunt voor het schilderij qua uitdrukking en compositie. Na dit voortraject volgt pas de start van het schilderij zelf. Ik stuur je regelmatig via e-mail een update zodat je kunt zien hoe het er voor staat.

Het schilderij wordt gemaakt in meerdere lagen transparant en dekkend. Aangezien de olieverf tussen deze lagen steeds moet drogen, kan dit stadium soms uitlopen tot meerdere weken. De laatste laag voor oplevering is een retoucheervernis. Geheel afhankelijk van de aard en omvang van de opdracht neemt het totale werkproces enkele weken tot maanden in beslag. Soms is er sprake van een wachttijd voor ik met een opdracht kan beginnen.

Ongeveer één jaar na de voltooiing van het schilderij kan de slotvernis pas aangebracht worden: de verf is dan pas zodanig droog, dat de verfhuid kan worden afgesloten met deze vernis. Het aanbrengen van deze vernislaag hoort bij de service van de opdracht.

Potlood en kleurpotlood tekeningen nemen minder tijd in beslag. Afhankelijk van het onderwerp zal de vervaardiging zo'n twee tot vier weken duren.


Enkele prijs voorbeelden
De prijzen van de kunstwerken kunnen verschillen, afhankelijk van het formaat en de techniek.

Olieverf op canvas in opdracht:
30 x 40 cm
€ 1050,00 euro incl btw

40 x 60 cm
€ 1.500,00 euro incl btw

60 x 60 cm
€ 1.800,00 euro incl btw

80 x 100 cm
€ 2.700,00 euro incl btw

  Opdrachten zijn maatwerk afgestemd op uw wensen. De prijzen kunnen daarom ook afwijken of afgestemd worden op uw budget.

Tevreden klanten met het werk van Rob de Vries