Even geduld...

Statement

Stadsgezichten en Stillevens
Door mijn fascinatie voor het Amerikaanse Photorealisme uit de jaren 60 en 70 was ik op zoek naar een onderwerp waar ik mij voorlopig mee bezig kon houden.

Eerst heb ik typische Amerikaanse onderwerpen zoals Neon-Signs en Auto's geschilderd. Begin 2011 kreeg ik het idee voor de "Postcards from Amsterdam" serie. Aparte standpunten, uitsnedes en details van bekende en onbekende plekjes in mijn geboortestad. Het zijn altijd onderwerpen die mij direct aanspreken tijdens mijn wandelingen door de stad. Omdat er buiten amsterdam ook veel mooie plekken op de wereld zijn heb ik de "Postcards" serie uitgebreid en simpelweg "stadsgezichten" genoemd.

Portretten
Ik maak tijdloze en elegante portretten voor officiële, zakelijke en particuliere opdrachtgevers in olieverf, kleurpotlood en potlood. Hierbij maak ik gebruik van technieken die de grote meesters al meer dan 500 jaar gebruiken. Deze oude technieken gecombineerd met een hedendaags kleurgebruik maken ieder portret tot een schilderij waar u nog jaren lang plezier van heeft.

Rob de Vries