Even geduld...

Biografie

Realistische kunst met een vleugje nostalgie

Ik ben geboren (1963) en getogen in Amsterdam, en woon al weer 20 jaar in de Zaanstreek. Na mijn grafische opleiding werkte ik jarenlang bij ontwerpbureaus. Sinds 2003 leg ik me volledig toe op kunst. Mijn stijl is realistisch, met zeer veel oog voor detail. "Alsof je naar een foto kijkt!" is een reactie die mensen vaak geven bij mijn werk. Qua techniek kies ik vaak voor olieverf, maar ik werk ook veel en graag met houtskool en potlood . Door de inzet van meerdere technieken ontstaat een breed aanbod, ook qua prijsklasse voor mijn klanten.

Ik laat me graag inspireren door de omgeving en de sfeer van gebouwen. Dat zie je terug in veel van mijn werk, zoals de "Postcards from Amsterdam" en "Langs de Zaan". Als kind uit de jaren zestig heb ik ook een voorliefde voor 'retro'. Een tikje nostalgie, absoluut, waarbij ik geniet van muziek, films, celebrities en design uit vervlogen jaren. Ook dat zie je in veel van mijn werk terug.

Lokaal en wereldwijd lopen bij mij moeiteloos in elkaar over. Vrij werk is te zien in een Amsterdamse galerie en in tentoonstellingen van de Zaanse kunstenaarsvereniging Tengel. Ook werk ik veel en graag in opdracht. Klanten weten mij te vinden voor portretten op maat in diverse technieken. Elvis portretten en ander werk hangen inmiddels – dankzij de kracht van social media - aan de muur bij fans in meer dan tien landen.

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief
Rob de Vries